Historia

Kinesioteippauksen kehitti japanilainen kiropraktikko Kenzo Kase, joka 1970-luvun alussa hoitaessaan potilaitaan havaitsi, että siirtämällä ihoa tiettyyn suuntaan, kipu lievittyi tai toimintakyky parani. Hän kokeili ihon siirtoa käytössä olleilla urheiluteipeillä. Teippaus urheiluteipillä ei tuottanut toivottua tulosta iho-ongelmien ja ihon oikeanlaisen liikkeen suhteen. Hän kehitti ihon venyvyyttä ja rakennetta mukailevan kinesioteipin, jolla hän pystyi siirtämään ihoa ja kudosta haluttuun suuntaan ja näin sai aikaiseksi toivotun vaikutuksen.

Suuren yleisön tietoisuuteen kinesioteippi tuli Olympiakisojen ja median välityksellä. Värikkäät teipit urheiljoiden ihoilla kiinnittivät ihmisten huomiota. Eurooppaan kinesioteippaus rantautui 1990-luvun puolivälissä. Suomessa ensimmäiset koulutukset järjestettiin vasta 2000-luvulla. Siitä asti fysioterapeutit, urheilijat ja kuntoutettavat asiakkaat ovat hämmästelleet kinesioteipin yllättäviä vaikutuksia.

Kenzo Kase kuvassa keskellä Suomen delegaation ympäröimänä Roomassa kesällä 2010 järjestetyssä kinesioteippauskongressissa .